Identitatea gastronomică tradițională în turism

O aventură culinară în teritoriul GAL Homoród-Küküllő LEADER

În acest an am inițiat și organizat un eveniment, care în primul rând a vizat promovarea pensiunilor din teritoriu și al doilea rând a transmis o moștenire culturală culinară ale strămoșilor noastre.

Evenimentul "Identitatea gastronomică tradițională în turism" a avut loc în data de 21.09.2019, sâmbătă, în curtea Casei Tradiționale din Lueta și a fost realizat cu ajutorul pensiunilor din regiune. Pentru ocazia aceasta am lansat o colecție de rețete colectate din satele aparținătoare teritoriului GAL. Reprezentanții pensiunilor au preparat jumătatea rețetelor colectate cu ajutorul gospodinelor, care pe vremuri au pus mâncarea pe mesele familiare de nunți sau de praznic.

Pentru îmbogățirea programelor evenimentului am organizat conferințe tematice și programe culturale.

Colecția de rețete tradiționale se poate descarcă AICI.  

 
 
Sesiuni activeParteneri ai diferitelor festivaluriJUHÉ al V.-lea -Festivalul crescătorilor de ovineJUHÉ al V.-lea -Festivalul crescătorilor de ovineFestivalul Castanelor, ediția al XV.-leaEvenimente de promovare a teritoriului GAL - 2018Festivalul Castanelor, ediția al XV.-leaTârgul de animale și Ziua fermierilor din valea HomoroadelorEvenimemnt de promovare, 2022 septembrieHomeStiriRapoarte de selecțieSesiuni activeSesiuni de finanțareCalendar evenimenteContact
Copyright © 2017 hkleader.ro
Asociatia GAL Homoród-Küküllő LEADER