Erasmus+

Manualul  „Hackathon social” elaborat în cadrul proiectului se poate descarcă aici: 

Maratonul planificării comunitare: Varianta de dezvoltare comunitară al Hackathonului social

 

Participăm la un proiect ERASMUS+!

În luna ianuarie 2020 Asociația noastră a semnat Acordul de parteneriat în cadrul proiectului cu titlul: ”Hackhaton” social – dezvoltarea comunitară a microregiunilor defavorizate, finanțat prin programul ERASMUS+ Parteneriate strategice. Coordonatorul proiectului este Asociația de Dezvoltare Comunitară din Ungaria (Közösségfejlesztők Egyesülete). Partenerii proiectului sunt: Asociația de Dezvoltare Comunitară din Zona Nordică a Regiunii Abaúj (Fogadó Észak-Abaúji Közösségfejlesztők Köre Egyesület) tot din Ungaria, Fundația Human Reform din România, Voruma Arenduskeskus din Estonia și Asociația GAL Homorod-Kukullo LEADER.

Ca o activitate inițială dorim să facem cunoștință cu o metodă inovativă de dezvoltare rurală din Estonia, după care - în cooperare cu partenerii -, intenționăm să aplicăm  metoda în procesul de dezvoltare rurală al fiecărui partener.

 

Vizită de studiu în Estonia! 

În perioada 09-13 martie 2020 trei angajați ai Asociației GAL Homorod-Kukullo LEADER au participat la o vizită de studiu în Tallinn, pentru a însuși metodologia hackathon-ului social, aplicat cu un succes real în Estonia ca metodă inovativă în dezvoltarea rurală.

                                                                                   

Vizita de studiu avea două scopuri principale: a înțelege și a cunoaște contextul socio-economic și politic în care funcționează această metodă și totodată a participa la un astfel de eveniment. Din păcate pandemia COVID-19 nu a permis acest lucru pentru că trebuia să ne reîntoarcem în țară mai repede decât a fost planificat. Cu toate acestea ne-am întors cu experiență bogată privind această temă și anume:

- am vizitat Universitatea din Tallinn unde dl. Zsolt Bugarszki, profesor la Facultatea de Științe Sociale, a prezentat condițiile socio-economice, culturale, naturale, urban-rurale și politice din Estonia, raportat la condițiile din Ungaria.

- am avut ocazia de a observa viața de zi cu zi din cartierul de incubație Tehnopol, unde am fost întâmpinați de reprezentanții organizației HELPIFIC și am făcut cunoștință cu proiectul COSIE, prin care au fost implementate hackathonele sociale din regiunea VORUMAA.

- am vizitat cartierul de inovatie Telliskivi din Tallinn, de unde a pornit ideea hackathoanelor sociale, și unde, până în prezent, funcționează mai multe întreprinderi sociale.

 

 

 

 

 

 

 
 
Sesiuni activeParteneri ai diferitelor festivaluriJUHÉ al V.-lea -Festivalul crescătorilor de ovineJUHÉ al V.-lea -Festivalul crescătorilor de ovineFestivalul Castanelor, ediția al XV.-leaEvenimente de promovare a teritoriului GAL - 2018Festivalul Castanelor, ediția al XV.-leaTârgul de animale și Ziua fermierilor din valea HomoroadelorEvenimemnt de promovare, 2022 septembrieHomeStiriRapoarte de selecțieSesiuni activeSesiuni de finanțareCalendar evenimenteContact
Copyright © 2017 hkleader.ro
Asociatia GAL Homoród-Küküllő LEADER