Despre noi

Asociația GAL Homorod-Kukullo LEADER a fost  înființat în anul 2016, cu 39 de membrii fondatori: 15 autorități publice locale, 20 de organizații neguvernamentale
și 4 întreprinzători, respectând ponderea de peste 50% a partenerilor privați. Suprafața totală a teritoriului acoperit de GAL este de 1207,97 km2  și include 85 de localități. Numărul populației este de 34600 de persoane, conform Recensământului din anul 2011.

Teritoriul GAL-lui se învecinează  în vest și sud-vest cu județul Mureș, în nord și nord-est cu M-ții Harghitei, în sud cu județul Brașov, iar în partea de sud-est cu M-ții Baraoltului.

Aspectul natural este influențate de râurile: Homorodul Mare, Homorodul Mic, Cușmed, Târnava Mare, Feernic și Goagiu ce traversează în lung și în lat teritoriul.

O parte a zonei se poate numi și Țara apelor natural,  ce izvorăsc din munții vulcanici, iar partea cealaltă parte Țara legumelor. În regiune găsim numeroase arii naturale protejate, astfel teritoriul  dispune de o bogăție naturală foarte valoroasă.

Apele minerale oferă pe de o parte facilități de baie, pe de altă parte sunt surse adecvate pentru stingerea setei iar unele - datorită conținutului lor ridicat de sare - sunt utilizate în prepararea și condimentarea mâncărurilor.

Aerul curat de munte, mulțimea plantelor medicinale, precum și condițiile naturale specifice dau un caracter aparte nu numai peisajul, dar și alimentelelor locale tradiționale, care astfel au o aromă specială. Această unitate complexă determină specificul bucătăriei secuiești, a omului și a acestei regiuni.

De-a lungul secolelor strămoșii noștri au dezvoltat o cultură și un stil de construcție autentică, lăsându-ne în moștenire numeroase biserici și locuințe tradiționale.

Patrimoniul natural și cultural, respectiv cea de arhitectură a zonei atrage mulți vizitatori în teritoriu.

Din punct de vedere economic, Industria în zonă noastră nu este semnificativă. Ramurile agriculturii (cultivarea plantelor și creșterea animalelor) reprezintă îndeletnicirea majoră a  localnicilor.

Asociația GAL Homorod-Kukullo LEADER, a atras în teritoriu pentru dezvoltarea mediului rural 2.556.311,31  de Euro, astfel  în perioada 2017-2020 actorii locali pot accesa fonduri pentru următoarele măsuri de finanțare:

M1 – Îmbunătățirea calității vieții rurale 

M2 – Îmbunătățirea vieții culturale, comunitare și turistice prin achiziționarea de dotări și  echipamente pentru sfera civilă 

M3 – Procesarea și valorificarea produselor agricole 

M4 – Înființarea și dezvoltarea industriei ușoare, a serviciilor, a artizanatului și a  meșteșugăritului 

M5 – Eficientizarea agriculturii 

M6 – Start-up în domeniul non-agricol

 

 
 
Sesiuni activeParteneri ai diferitelor festivaluriJUHÉ al V.-lea -Festivalul crescătorilor de ovineJUHÉ al V.-lea -Festivalul crescătorilor de ovineFestivalul Castanelor, ediția al XV.-leaEvenimente de promovare a teritoriului GAL - 2018Festivalul Castanelor, ediția al XV.-leaTârgul de animale și Ziua fermierilor din valea HomoroadelorEvenimemnt de promovare, 2022 septembrieHomeStiriRapoarte de selecțieSesiuni activeSesiuni de finanțareCalendar evenimenteContact
Copyright © 2017 hkleader.ro
Asociatia GAL Homoród-Küküllő LEADER