XV. Szelídgesztenye fesztivál

A baráti találkozóként életre hívott rendezvény mára faluünneppé és fesztivállá alakult. Az elszármazott karácsonyfalviak erre a napra hazajönnek és együtt ünnepelnek az itthon maradottakkal. De nemcsak a helyiek tartják fontosnak ezt a rendezvényt, hiszen Székelyföld egyetlen gesztenyeünnepe nagyon sok, a különlegességeket kedvelő látogatót vonz ezen a napon.

Az idei Szelídgesztenye-fesztivál különleges látogatókat, tündöklő gyermekarcokat és vidám helybélieket látott vendégül. A közönség megtekinthette a Homoród menti Hagyományőrző Hannover Huszárok felvonulását és október 6-i megemlékezését, néptáncokban és népdalokban gyönyörködhetett, az egészséges életmódról hallgathatott előadást, valamint népi és világi dalokat hallgathatott a helyi és a székelyzsombori rezesbanda előadásában.

 
 
Aktív pályázati kiírásokFesztiválok társszervezőikéntJUHÉ- V. Birkatartó fesztiválXV. Szelídgesztenye fesztiválHomoródmenti Gazdanap és ÁllatvásárTájékoztató karaván- 2018XV. Szelídgesztenye fesztiválHomoródmenti Gazdanap és ÁllatvásárHomeEseménynaptárHírekElérhetőség
Copyright © 2017 hkleader.ro
GAL Homoród-Küküllő LEADER Egyesület